Areenan puheentunnistushaasteen voittaja on Somejakokone

Yle Betan vuoden 2017 Areenan puheentunnistushaasteen voittaja on Visart Oy:n Jussi Fredrikssonin idea Somejakokone

Somejakokone on selainpohjainen sovellus Yle Areenaan, jonka avulla voi jakaa lauseen perusteella lyhyen video- tai ääniklipin tv- ja radio-ohjelmaa somessa (facebook, ja myöhemmin muut). Samalla jaetusta materiaalista pääsee linkkaamaan kyseiseen kohtaan ohjelmaa Yle Areenassa.

Valinnan tehneessä raadissa oli Ylestä Kim Viljanen, Lauri Saarikoski, Kari Haakana ja Mikko Rusama. Ylen ulkopuolisena asiantuntijana raatiin osallistui Mikko Kurimo Aalto-yliopistosta. Valintakriteereissä painotimme erityisesti ehdotuksen uutuusarvoa sekä sitä, miten paljon uusia polkuja kokeilun toteuttaminen meille tulee potentiaalisesti avaamaan.

Areenan puheentunnistushaasteena oli ideoida sovellus tai palvelu, joka hyödyntää aineistoa, jossa on kaikki Yle Areenan TV- ja radiosisällöissä puhutut sanat tekstinä.

Syksyn 2017 aikana toteutettavan kokeilun kulusta ja onnistumisesta kerrotaan tarkemmin beta.yle.fi -blogissa. Kokeilun lopputuotoksena syntyy demo/betasovellus, joka mahdollistaa tulosten arvioinnin loppukäyttäjillä verkkopalvelussa.