Betaday: AR/VR, 8.11.2016

Marraskuussa 2016 järjestetyn AR/VR-teemaisessa Beta Day -tapahtuman tavoite oli ennen kaikkea kokeilla, millaisella tapahtumalla ja sisällöllä saataisiin koottua kotimainen AR/VR-kenttä samaan tutustumaan ja jakamaan näkemyksiään.

Ensimmäisen Beta Dayn pääpuhuja, VR-ohjaaja Karim Ben Khelifa esitteli The Enemy -projektiaan, joka on herättänyt paljon kansainvälistä huomiota. Finnish Virtual Reality Association tuotti katsauksen AR/VR-kentän kotimaisesta osaamisesta ja juuri nyt pinnalla olevista asioista. Ylen tekijät puolestaan kertoivat AR/VR-kokeiluistaan, niiden opeista ja tulevista hankkeista.

Tapahtumasta opimme erityisesti, että ihmiset arvostavat ja kaipaavat ylipäätään mahdollisuuksia tavata muita samoista asioista kiinnostuneita. Karimin puheenvuoroa pidettiin kiinnostavana ja raikkaana eritysesti sen sisältölähtöisyyden kannalta. Myös FIVRin osio sekä Ylen videot omista kokeiluistaan koettiin palautteessa kiinnostaviksi. Eniten kritiikkiä sateli tapahtuman jälkeen lähetettyä palautekaavaketta kohtaan. Se koettiin amatöörimäiseksi ja moneen kohtaan olisi haluttu laittaa vastaukseksi useampi vaihtoehto.

Kaiken kaikkiaan tapahtuma oli onnistunut, paikalle oli tunkua ja tunnelma oli hyvä ja leppoisa. Mitään sisältöosuutta ei palautteen valossa ole syytä tiputtaa jatkossa järjestettävistä tapahtumista selkeästi kokonaan pois. Jatkoa ajatelleen erityisesti toivottiin samantapaisia tapahtumia eri teemoilla sekä pienempiä ja fokusoituneita tapahtumia tästä ja muista teemoista. Katsotaan, miten näitä saadaan ensi vuoden aikana järjestymään.