Betaday: Media of Things (Media + IOT) 7.6.

Alexandra Deschamps-Sonsino

Milloin: 7.6.2018 kello 8:30-12

Missä: Ylen studiot, Pasila, Helsinki

Liikennevalot kotikadullasi, älytelkkari olohuoneessasi, kännykkä taskussasi sekä miljoonat muut älykkäät laitteet kommunikoivat jo nyt jatkuvasti keskenään, mittaavat käyttäytymistäsi ja optimoivat keräämänsä tiedon perustella erilaisia tehtäviä helpottaakseen sinun elämääsi. Yhdessä nämä teknologiat muodostavat esineiden internetin (IoT).

Millaisia täysin uusia digitallisia palveluja tai tarinankerronnan muotoja nämä laitteet mahdollistavat? Mitkä ovat ne isot trendit ja keskustelut, jotka juuri nyt liikuttavat esineiden internetiä eteenpäin? Mitkä ovat mediateollisuuden näkökulmasta esineiden internetiin liittyvät isoimmat murrokset sekä niihin liittyvät mahdollisuudet?

Kevään 2018 Yle Betaday-tapahtuman pääpuhuja Alexandra Deschamps-Sonsino on IoT-edelläkävijä, käyttöliittymäsuunnittelija ja yrittäjä.

Deschamps-Sonsino lanseerasi ensimmäisen esineiden internetiä hyödyntävän tuotteensa Good Night Lampin vuonna 2005. Hän toi myös ensimmäisenä Euroopan markkinoille Arduino-piirilevyt, elektorniikkakomponenttien ja sensiorien yhdistelemisen yksinkertaisella tavalla mahdollistavat IoT-opetusvälineet. Deschamps-Sonsino on nimetty toistuvasti vaikutusvaltaisimpien teknologia ja esineiden internet -vaikuttajien listauksissa. Hän on myös toiminut konsulttina mm BBC:n ja British Telecomin tuotekehitysosastoille. 

Betaday: Media of Things (Media & IOT) -tapahtuman muut puhujat ja lopullinen ohjelma julkistetaan myöhemmin toukokuussa. Tapahtuma on englanninkielinen.

Ilmoittautuminen tapahtumaan onnistuu täällä. Paikkoja on jaossa rajoitetusti.

Tervetuloa!