Ideahaku: Yle Areenan sisältöjen puhe näkyväksi

(EDIT: Tämä haastekilpailu on päättynyt 17.9.2017.)

Jos sinulla olisi käytettävissä Yle Areenan kaikissa TV- ja radiosisällöissä puhutut sanat tekstinä, millaisen sovelluksen tai palvelun kehittäisit?

Yle on kokeiluluonteisesti muuntanut kaikki Yle Areenan suomenkieliset TV- ja radio-ohjelmat sekä audio- ja videoklipit noin viiden kuukauden ajalta automaattisen puheentunnistuksen avulla tekstiksi. Aineisto sisältää niin uutislähetyksiä, musiikkiohjelmia, ajankohtaisohjelmia, urheilulähetyksiä, lastenohjelmia jne. Annamme nyt tämän aineiston Yle Beta -kokeilujen kohteeksi toivoen näkevämme paljon uusia ideoita siitä, mitä tällä aineistolla voi saada aikaan!

Aineisto sisältää yli 30 000 Yle Areenan suomenkieltä sisältävän ohjelman ja klipin automaattiset litteraatiot. Aineisto on zip-tiedostona, jossa kustakin ohjelmasta kaksi versiota: tekstitiedosto (.txt), jossa pelkästään puheentunnistettu teksti sekä json-versio (.json), jossa sama tieto tarkemmilla metatiedoilla. Osasta ohjelmista on tarjolla myös aikakooditettu tieto siitä missä kohtaa mikäkin sana lausutaan. Tiedostojen nimi sisältää ohjelman ID:n, joka on katsottavissa/kuunneltavissa (jos esitysoikeudet ovat yhä voimassa) osoitteessa http://areena.yle.fi/[ID] .

Tunnistettu teksti on pääosin yllättävän hyvälaatuista (yli 90% tarkkuus), mutta sisältää toki myös virhetulkintoja, joka voi johtua esimerkiksi siitä, että että puhuja puhuu epäselvästi tai päällekkäin toisen puhujan kanssa, äänessä on taustahälinää tai käytetyt sanat ovat koneelle entuudestaan tuntemattomia.

Lataa puhetunnistusdata täältä.

Haastekilpailun pelisäännöt

Ratkaisussasi on toteuduttava seuraavat asiat:

kokeilun lopputuotoksen on oltava demo/betasovellus, joka mahdollistaa tulosten arvioinnin loppukäyttäjillä verkkopalvelussa. Loppukäyttäjiä voivat olla tapauksesta riippuen esimerksi Ylen verkkopalveluiden käyttäjät tai Ylen työntekijät.
lopputuotoksesta tehty video, joka esittelee sovelluksen käyttötapaukset ja hyödyt napakasti (maks 3 minuuttia) sekä samasta aiheesta blogipostaus Yle Beta -sivulle

Kerro meille, ketkä Ylestä ja Ylen ulkopuolelta tiimiisi kuuluvat ja mitä tarvitsette kokeilun onnistuneeseen toteuttamiseen korkeintaan kuukaudessa.

Jos konsepti tulee valituksi Yle Betaan, kokeilu pitää toteuttaa vuoden 2017 loppuun mennessä. Kokeilun tiimissä on oltava vähintään yksi Ylen työntekijä ja projektin kustannukset voivat olla korkeintaan 10.000€.

Idean jättäminen tapahtuu täyttämällä <linkki poistettu> takaa löytyvä hakemuslomake.

Ideoita otetaan vastaan sunnuntaihin 17.9.2017 asti.

Valinta
Valitsemme hakemuksen perusteella ainakin yhden tiimin Yle Betan hautomoon. Kerromme valinnastamme syyskuun loppuun mennessä.

Lisätiedot: Anssi Komulainen, anssi.komulainen@yle.fi