Ismo Silvo valitsi Yle Beta Challenge -haastekilpailun voittajaksi "Mun vuoron"

Avarakatseinen yhteiskunta tarvitsee visionäärejä. Yle Beta Challenge 2017 oli kilpailu, jonka haasteena oli kehittää täysin uudenlaisia ratkaisuja sille, miten voimme lisätä ihmisten keskinäistä ymmärrystä ja arvostusta ja luoda uskoa tulevaisuuteen.

Yle Beta Challenge -haastekilpailun päätuomari, Ylen julkaisujohtaja Ismo Silvo valitsi voittajaksi ideakonseptin nimeltä “Mun vuoro” seuraavin perusteluin:

"Kaikki ehdokkaat ylittivät selvästi finalistilta vaadittavan karsintarajan. Ratkaisuissa korostuvat ajan hengen mukaisesti erilaiset sovellukset. Kaikki viisi olisivat teknisesti hyvin toteutettavissa. Valinnassani haluan kuitenkin painottaa sitä, että rakennamme yhteistä hyvää tulevaisuutta. Valintani kohdistuu ehdotukseen, jolla uskon olevan eniten vaikuttavuutta suhteessa panostuksiin. Idea on skaalautuva ja sillä on riittävästi uskottavuutta saada massaa taakseen, ettei se jäisi vain pienen porukan asiaksi. 'Mun vuoro' kytkeytyy olemassa olevaan tarpeeseen, sen taustalla on konkreettista struktuuria - vapaaehtoistyötä on jo olemassa ja meillä kaikilla on halu tehdä hyvää. Se on sovellettavissa muunkinlaiseen auttamiseen kuin hoitotyöhön."

Voittajakonsepti palkittiin 20.000 euron summalla, jolla tiimi edisti ideaansa kohti konkretiaa syksyn 2017 aikana.

Palkinnonjakotilaisuuden tallenteen löydät täältä.