Tänä vuonna otamme haltuun Euroopan

Periaatteenamme on edistää asioita sen verran reippaasti, että ensimmäisten versioiden keskeneräisyys nolottaa. Yle Beta starttasi periaatteen hengessä viime vuoden marraskuussa AR/VR-tapahtumalla. Samaan aikaan aukaisimme tämän blogin ja lanseerasimme kaksi ideakilpailua.

Tapahtumasta saamastamme palautteesta opimme, että vaikka pääpuhuja olisi erinomainen (arvosana keskimäärin 4/5), mahdollisuus kuulumisten päivittämiseen ja samanhenkisten innostuneiden ihmisten tapaamiseen on se, minkä takia oman alansa huiput tulevat paikalle (4.5/5).

Kiireisellä aikataululla saa raakileita ideoita. Juuri niitä ideakilpailullamme etsimme. Mikäli palloon lisää kierrettä vielä edellyttämällä, että siinä hötäkässä tutustutaan uusiin projektiin sopiviin ihmisiin Ylessä tai Ylen ulkopuolella, vaaditaan jo aika paljon.

Osittain kohtuuttomista vaatimuksistamme huolimatta saimme kilpailujemme kautta yhteensä viitisenkymmentä hienoa ideaa. Joukossa oli lukuisia kaikki mahdolliset kriteerit täyttäviä projektiehdotuksia. Viime vuoden rahat riittivät vain kourallisen toteuttamiseen. Niistä saatuja oppeja olemme alkaneet jo jakaa eri tavoin. Loput ideat ovat edelleen pöydällämme ja pyrimme löytämään parhaille niistä toteuttamismahdollisuuksia.

Kiitos vielä kerran kaikille Beta Dayhin ja ideakilpailuihin osallistuneille!

Tänä vuonna laitetaan niin sanotusti uusi vaihde silmään. Tavoitteinamme on ainakin

  • Toteuttaa lisää kokeiluja. Kiikarissamme on muutama iso onnistuminen, joiden perusteella voidaan mallintaa ainakin pari hyvää tapaa tutkia Horisonttia 3. Rivien välistä kannattaa lukea, että aiomme myös nostaa kokeilujen riskikerrointa, koska osan ei kuulu edes onnistua.
  • Löytää toimiva tapa olla dialogissa kehittäjistä ja Yle Betan ystävistä koostuvan avoimen yhteisön kanssa niin, että meille alkaa kiteytymään yhteinen näkemys siitä, millaiselta Horisontti 3 näyttää ja mitä meidän kannattaisi kokeilla.
  • Rakentaa kansallista ja kansainvälistä verkostoa, jonka kanssa voimme poolata resursseja, vaihtaa ajatuksia ja jakaa oppejamme. Useampi yleisradioyhtiö eri puolilta Eurooppaa on jo ehtinyt ilmaisemaan kiinnostuksensa yhteisiin projekteihin. Myös kaikenlaiset tutkimusorganisaatiot ja kaupalliset yritykset ovat tervetulleita vuoden aikana konkretisoituvaan koalitioomme.
  • Kehittää tapoja kerryttää ymmärrystä ja uuden osaamista Ylessä, mikä on Yle Betan pääpointti Ylen näkökulmasta.

Siinä muutama pieni pähkinä näin alkuun. On suuri etuoikeus päästä pureksimaan niitä kanssanne.