Yle Betan ensimmäiset kokeilut on valittu

Yle betan ensimmäiset kaksi ideahakua sulkeutuivat reilu viikko sitten. Tiukasta aikataulusta huolimatta meille toimitettiin ideoita useita kymmeniä. Ideoiden laatu ja niiden jättäjien asiantuntemus oli huikea. Hartaan pohdinnan tuloksena kunnianarvoiset raatimme päätyivät laittamaan liikkeelle tämän vuoden puolella kaikkiaan kolme kokeilua.

Sisällöntunnistamisessa lähdemme kokeilemaan Googlen tekoälyn mahdollisuuksia yhteistyössä Qvikin kanssa. Samaan aikaan perehdymme kotimaisen vaihtoehdon Valossa AI:n avaamiin horisontteihin suurin piirtein samalla materiaalipaketilla. Molemmissa kokeiluissa Ylestä ovat mukana Kim Viljanen ja Sami Mattila.

VR:n puolella lähdemme liikkeelle Yle Kioskin Petski Westerholmin ja Teatime Researchin sotajournalismiin liittyvällä idealla. Tämän lisäksi tutkimme mahdollisuuksiamme kokeilla ensi vuoden puolella Delicoden ja Ylen Markku Mastomäen kanssa uudenlaista tapaa kokea live-eventtejä VR-ympäristössä.

Kaikkien näiden kokeilujen etenemisestä ja tuloksista kerromme tarkemmin tässä blogissa.

Kiitos kaikille ideansa jättäneille. Tässä vaiheessa pystyimme laittamaan toteutukseen vain muutaman, mutta tämä ei tietenkään tarkoita että loput päätyisivät roskakoriin. Päin vastoin, mikäli idean jättäneet sen sallivat, pyrimme löytämään ehdotetuille kokeiluille toteutusmahdollisuuksia ensi vuoden puolella Yle Betassa ja muissa Ylen projekteissa.

Tästä se alkaa, hyvät ystävät!