VR/360: Mikko Joensuu Ylen vieraana (Teaser)

Metropolia Ammattikorkeakoulu on työstänyt tämän syksyn yhteistyössä Ylen kanssa 360-musiikkivideota laulaja-lauluntekijä Mikko Joensuulle. Mukana projektissa ovat Metropolian televisio- ja radiotuotannon, elokuva- ja televisiotuotannon, graafisen suunnittelun sekä mediatekniikan opiskelijat.

Projekti starttasi syyskuussa noin kolmenkymmenen opiskelijan voimin. Yle valitsi kahden ryhmän käsikirjoittamista tarinoista toisen ja se on nyt kuvattu ja raakaleikattu. Kuvauksissa Ylen ammattilaiset ja opiskelijat opettelivat yhdessä 360-videon tekniikkaa ja kerrontaa. Teknologia kehittyy huimaa vauhtia, mutta tekijät päättivät hypätä kelkkaan.

"Opiskelijat ovat lähteneet rohkeasti opettelemaan teknologiaa, jota ei Suomessa hallitse vielä kovinkaan moni. Opiskelijoista on tullut asiantuntijoita, jotka voivat jatkossa auttaa muita”, kertoo projektin vastuuopettaja, lehtori Minna Kilpeläinen.

Ohjaaja Arto Tommiskan ja tuottaja Iisa-Noora Leppäsen hartioilla on ollut suuri vastuu. Käsikirjoitus, lavastus, puvustus, järjestäminen, kuvaus ja leikkaus on toteutettu opiskelijaryhmän ottaessa eri rooleja Graafisen suunnittelun opiskelijat odottavat jo vuoroaan päästäkseen upottamaan leikattuun videoon graafisia elementtejä, jotka täydentävät tarinaa.

Valmis video julkaistaan myöhemmin Ylen Vieraana-nettisarjassa. Videon tuottaja Ylessä on Sami Hahtala ja taiteellisena vastaavana on toiminut Joonas Josefsson.