Velg studieretning:
Topplister arrow_right

Equinor. Å flytte grenser.

Charlotte Elmelid (34) – Overingeniør elkraftsystemer

For Charlotte er det å kunne være med på å flytte grenser noe av det beste ved å jobbe i Equinor. Hun flytter både faglige og geografiske grenser.

Charlotte er fra Örebro i vårt naboland i øst og tok sin utdanning innen elkraft ved universitetet i Uppsala. Etter kort tid i Stockholm ønsket hun og samboeren å prøve noe helt nytt. Hun søkte seg til Equinor, et selskap hun visste var stort og som tilbød mange muligheter.

- Jeg kjente litt til Equinor, men det første spørsmålet jeg fikk da jeg søkte var om jeg kjente til hvor Hammerfest lå, minnes Charlotte med en lett latter. Vi ønsket jo å komme oss langt unna Stockholm, og Hammerfest er definitivt det, på alle mulige måter.

Både Charlotte og samboeren fikk seg jobb i selskapet, og ble boende hele fem år i nord.

Stavanger kaller

Etter hvert vendte Charlotte kursen i retning Stavanger der hun fikk bryne seg på enda mer komplekse arbeidsoppgaver.

- Jeg hadde veldig lyst til å jobbe i større prosjekter, jobbe med offshoreanlegg og prøve noe annet enn drift. Nå har jeg enda mer action og jeg lærer masse fra et bredt spekter av kolleger og spesialister fra leverandører over hele verden. I Stavanger fikk jeg først muligheten til å jobbe med et veldig spennende landstrømsprosjekt, og sommeren 2021 fikk jeg nye utfordringer i et stort offshore vindprosjekt i Østersjøen.

Vindparken vil ha en effekt på 1440MW og strømmen skal distribueres via sjøkabler til det polske strømnettet. For å sammenligne, Norges største vannkraftverk, Kvilldal, har en effekt på 1240MW.

-Denne vindparken vil gjøre forskjell og være et stort bidrag til fossilfri elektrisitet i det polske nettet. I tillegg til en spennende faglig utfordring, så gir dette prosjektet meg også internasjonal erfaring hvor jeg får øvd meg på å håndtere både kultur- og språkbarrierer.

Å flytte teknologiske grenser

I tillegg til variasjonen et stort selskap som Equinor tilbyr, med tanke på arbeidsoppgaver og beliggenhet, er det å jobbe i et selskap som hele tiden flytter grenser for hva som er teknologisk mulig noe som gir Charlotte en hverdag hun trives svært godt med.

- I Equinor har vi ressurser, kunnskap og muskler til å utvikle ny teknologi som gjør oss i stand til å endre bruken av fossilt brensel. Vi jobber for eksempel med utviklingen av vindturbiner for å forsyne plattformer med kraft, der en av mange utfordringer er reguleringen. Vi kan jo ikke drifte plattformen bare når det blåser. For både havvind-og landstrømsprosjekter flytter vi grenser for hvor langt vi klarer å overføre vekselstrøm med sjøkabel. Equinor har foreløpig verdensrekord på en 165 km lang 145kV-sjøkabel til en av våre plattformer i Nordsjøen! Dette bidrar til teknisk utvikling og muliggjør at vi kan utnytte energikilder lenger fra land på en lønnsom måte.

Balanse

Den bratte læringskurven og muligheten til å kunne bryne seg på nye utfordringer hele tiden er viktig for Charlotte, som har klare karriereambisjoner. Samtidig er hun og samboeren småbarnsforeldre.

- Jeg setter enormt stor pris på filosofien i Equinor knyttet til det å kunne kombinere en fantastisk karriere og ha et familieliv. Selv i store prosjekter med mange kolleger og eksterne partnere er det enormt høy toleranse for at man skal ha en god balanse mellom jobb og fritid. I tillegg har to år med hjemmekontor i forbindelse med pandemien åpnet muligheter for fortsatt å kunne ha hjemmekontor noen dager i uken selv etter restriksjonene er lettet. Alt dette er utrolig viktig for meg, og en av de mange tingene jeg verdsetter ved jobben i Equinor.

Les mer om karrieremuligheter i Equinor her:
https://www.equinor.com/en/careers.html

TOPP 3 IT

 1. Google
 2. Microsoft

Bransjebeste

 1. Telenor

Klatrere IT

 1. Schibsted Media Group
 2. Capgemini
 3. Oslo kommune
 4. Aker Solutions
 5. Sintef
 6. Deloitte
 7. McKinsey
 8. Aker BP
 9. KPMG

Rangeringen IT

 1. Google
 2. Forsvaret
 3. Telenor
 4. Bouvet
 5. Schibsted Media Group
 6. NAV
 7. Capgemini
 8. Utenriksdepartementet
 9. Oslo Kommune
 10. Samsung
 11. Aker Solutions
 12. Innovasjon Norge
 13. Accenture
 14. Sparebank 1
 15. Cisco Systems
 16. Knowit
 17. Forsvarets forskningsinstitutt
 18. Norgesgruppen
 19. ATEA
 20. Sintef
 21. Statkraft
 22. Deloitte
 23. Funcom
 24. McKinsey & Company
 25. Tine
 26. Statnett
 27. IBM
 28. Statistisk sentralbyrå
 29. Aker BP
 30. PwC (PricewaterhouseCoopers)
 31. Rolls-Royce
 32. IKEA
 33. Telia Norge
 34. Visma
 35. KPMG

TOPP 3 økonomi

 1. DNB
 2. Innovasjon Norge
 3. Google
Se hele listen

TOPP 3 ingeniør

 1. Multiconsult
Se hele listen

TOPP 3 jus

 1. Politiet
 2. Tingrettene
 3. Utenriksdepartementet
Se hele listen

TOPP 3 humaniora

 1. Kunnskapsdepartementet
 2. NRK
 3. Barne-likestillings og inkl.dep
Se hele listen

TOPP 3 helse

 1. Helse Sør-Øst
 2. Helsedirektoratet
 3. Folkehelseinstituttet
Se hele listen