Velg studieretning:
Topplister arrow_right

Sannsynligvis tidenes beste deltidsjobb!

Kangeyan Illavalagan og Momcilo Delic

Momcilo og Kangeyan har det siste halve året hatt deltidsjobb hos TietoEVRY. Når du hører hva de har vært med på er det stor fare for at du blir misunnelig.

Momcilo er nettopp ferdig med en bachelor som dataingeniør fra OsloMet, mens Kangeyan skal levere sin masteroppgave i programmering og systemarkitektur ved UiO i desember. Det siste halve året har de jobbet to dager i uken hos TietoEVRY.

- Det er helt ypperlig å kunne ha en relevant deltidsjobb ved siden av studiene, forteller Momcilo. Ikke noe galt med min forrige deltidsjobb i en dagligvarebutikk, men det er noe helt annet å få praktisk erfaring med det jeg skal jobbe med resten av karrieren.

- Helt enig, skyter Kangeyan inn. Og TietoEVRY er svært fleksible når det kommer til perioder med stort arbeidspress på skolen. Deres førsteprioritet er at vi skal fullføre studieløpet.

Et reelt prosjekt nær sagt fra dag én

Om du tror Momcilo og Kangeyan har gjort forefallende eller kjedelige rutineoppgaver må du tro om igjen. De har jobbet tilnærmet likt som alle andre ansatte i selskapet.

- Vi har jobbet på et konkret prosjekt for OsloMet, sier Kangeyan der formålet har vært å lage en forskningsdatabase som er koblet med en rekke eksterne miljøer. Det er utrolig gøy å få være med på å lage noe konkret, ikke bare få enda mer påfyll av teoretisk kompetanse.

- Dessuten har vi tatt i bruk teknologi som ingen av oss hadde dyp kjennskap til tidligere. Vi har laget en skybasert tjeneste ved bruk av blant annet React og Azure. Det er utrolig lærerikt å få brukt slik teknologi i utviklingen av en reell tjeneste.

God støtte

Begge to har fått en bratt læringskurve, men har ikke vært alene om å finne gode løsninger i prosjektet. De har blant annet hatt en erfaren mentor.

- Mentorordningen er faglig forankret og vi er opptatt av å få studentene med i reelle oppdrag ute hos kunder, slik at de blir kjent med konsulentlivet, forteller prosjektleder og mentor Frode Rislå.

- Vi har hatt studenter i deltidsstillinger i noen år nå, og har veldig gode erfaringer, fortsetter Frode. Det er en fin måte å rekruttere nyutdannede på. De bygger sin CV og kompetanse, og vi får «nyutdannede med erfaring». Det er en fin vinnvinn-situasjon.

Både Momcilo og Kangeyan trekker frem at de opplever en fin balanse mellom å få bryne seg på utfordringer på egenhånd og det å få nødvendige støtte fra kolleger.

- Vi har fått tett oppfølging fra både lederen vår, mentoren og en konsulent som jobbet sammen med oss i en tidlig fase, forteller Kangeyan. Dessuten er det mulig å huke tak i hvem som helst her – de slipper det de holder på med for å hjelpe oss. Med et smil om munnen til og med.

- Samtidig er det viktig å ikke be om hjelp hele tiden, men faktisk bruke litt tid på å løse problemer selv, fortsetter Momcilo. Man må ikke venne seg til å be om hjelp hele tiden, da lærer man mindre. Den balansen der har TietoEVRY vært opptatt av å sikre.

Å jobbe i et stort selskap

TietoEVRY er en stor virksomhet, noe som gir en del fordeler for de ansatte.

- Det jeg synes er bra, sier Kangeyan, er at du kan se og lære av folk som jobber på ganske forskjellige måter, og lykkes med det. Det er ikke bare én fastsatt måte å løse problemer på. Det er det fint å lære av.

- Dessuten er det såpass mangfold her ute at du garantert finner noen du kan «bonde» ekstra godt med, legger Momcilo til.

- I tillegg er det så utrolige mange muligheter her, det er bare opp til deg selv å lykkes med dem, avslutter Kangeyan.

Ønsker du også å starte din karriere i TietoEVRY så har du sjansen nå! De har startet rekrutteringen til sitt graduate program - les mer her og registrer din søknad før den 27.01.2021

TOPP 3 IT

 1. Google
 2. Microsoft

Bransjebeste

 1. Telenor

Klatrere IT

 1. Schibsted Media Group
 2. Capgemini
 3. Oslo kommune
 4. Aker Solutions
 5. Sintef
 6. Deloitte
 7. McKinsey
 8. Aker BP
 9. KPMG

Rangeringen IT

 1. Google
 2. Forsvaret
 3. Telenor
 4. Bouvet
 5. Schibsted Media Group
 6. NAV
 7. Capgemini
 8. Utenriksdepartementet
 9. Oslo Kommune
 10. Samsung
 11. Aker Solutions
 12. Innovasjon Norge
 13. Accenture
 14. Sparebank 1
 15. Cisco Systems
 16. Knowit
 17. Forsvarets forskningsinstitutt
 18. Norgesgruppen
 19. ATEA
 20. Sintef
 21. Statkraft
 22. Deloitte
 23. Funcom
 24. McKinsey & Company
 25. Tine
 26. Statnett
 27. IBM
 28. Statistisk sentralbyrå
 29. Aker BP
 30. PwC (PricewaterhouseCoopers)
 31. Rolls-Royce
 32. IKEA
 33. Telia Norge
 34. Visma
 35. KPMG

TOPP 3 økonomi

 1. DNB
 2. Innovasjon Norge
 3. Google
Se hele listen

TOPP 3 ingeniør

 1. Multiconsult
Se hele listen

TOPP 3 jus

 1. Politiet
 2. Tingrettene
 3. Utenriksdepartementet
Se hele listen

TOPP 3 humaniora

 1. Kunnskapsdepartementet
 2. NRK
 3. Barne-likestillings og inkl.dep
Se hele listen

TOPP 3 helse

 1. Helse Sør-Øst
 2. Helsedirektoratet
 3. Folkehelseinstituttet
Se hele listen