Velg studieretning:
Topplister arrow_right

Fremtiden i praksis

Prosjektleder i OBOS Living Lab, Ørjan Hurv

OBOS sin visjon er å bygge fremtidens samfunn og oppfylle boligdrømmer. For å realisere denne visjonen har nå OBOS gjort sin største og mest håndfaste satsing på fremtidens bolig; OBOS Living Lab er et boliglabratorium med 34 utleieenheter som ligger midt i hjertet av Vollebekk i Oslo.

Her skal beboerne utforske ulike bokonsepter og teknologiske løsninger, som vil gi innsikt i hvordan vi kan bo best mulig i framtiden.

Prosjektleder i OBOS Living Lab, Ørjan Hurv, er med på å finne svaret på hvordan vi skal leve og bo i fremtiden. Hurv startet som sommertrainee i 2017, og har vært i OBOS siden. Han har en bachelorgrad i byggdesign og en mastergrad i eiendomsutvikling og forvaltning. I tillegg til det har han også svennebrev som tømrer.

Økt livskvalitet og bærekraft

– Sammen med de fremste aktørene i bransjen, og beboerne i OBOS Living Lab skal vi finne ut av hva som bidrar til økt livskvalitet gjennom konkrete test- og innovasjonsprosjekter, forteller Ørjan. – Vi skal blant annet teste ut hvordan SmartHjem teknologi kan gi merverdi for brukerne, og hvordan ulik utforming av fellesskapsløsninger kan bidra til et bedre bomiljø. Den viktigste kunnskapen vil vi få av de beboerne som vil leve med og i de løsningene vi tester ut. Derfor legger vi stor vekt på at disse skal representere et bredt spekter av ulike OBOS- medlemmer.

Den nye boligblokken vil også ta i bruk mye teknologi som registrerer ulike parametere knyttet til infrastruktur og bærekraft. – Gjennom de opplevde tilbakemeldingene fra beboerne, kombinert med den kvantitative informasjonen vi kan hente ut av de byggetekniske installasjonene, får vi et svært bredt erfaringsgrunnlag, mener Ørjan. ­– Dette vil gjøre det mulig for oss å se hvordan produktene og tjenestene våre kan bli enda bedre.

Samarbeidet med ulike partnere innen byggeindustrien tror Hurv vil bidra til at gode løsninger enda raskere tas i bruk av bygge bransjen. – Det arbeidet vi gjør her tror vi kan bidra til å flytte bransjen i en mer bærekraftig retning, understreker han. – Dette gjelder selvsagt klima og miljø, men også sosial bærekraft, i form av å gjøre gode bomiljøer tilgjengelig for flere.

Fra sommertrainee til en variert og omfattende arbeidshverdag

Som prosjektleder i OBOS Living Lab er Hurv ansvarlig for følge de prosjektene som skjer i labben, men hans hovedansvar er forretningskonseptet, og partnere. Ettersom Living Lab er et helt nytt konsept som ingen har gjort før, er man nødt til å skape sin egen arbeidshverdag selv, mener Hurv. Det gjør at dagene varierer, man er i alt fra møter og forhandlinger til ut på byggeplassen. Stillingen innebærer også lede menneskene man jobber med til å yte det maksimale.

– Det å skape den teamfølelsen og se at de menneskene som jobber i prosjektet trives og har det bra er også en viktig del av hverdagen, avslutter Ørjan.

Etter litt over 4 år i OBOS har Hurv allerede rukket å ha flere ulike roller i ulike avdelinger/divisjoner, blant annet som prosjektingeniør i OBOS Eiendom og prosjektleder i OBOS Fornebu. Hans tips til studenter og nyutdannede er:

– Det viktigste er å finne noe man brenner for og har det gøy. Det tror jeg er to veldig viktige forutsetninger, og da kommer mye av det andre naturlig og automatisk. Og så er et annet godt tips; tørr å si ja til nye utfordringer og vær nysgjerrig.

Les mer om OBOS Living Lab

Gjør som Ørjan og søk sommertraineeprogrammet vårt eller sjekk andre ledige stillinger

TOPP 3 økonomi

 1. DNB
 2. Innovasjon Norge
 3. Google

Bransjebeste

 1. DNB
 2. McKinsey & Company
 3. Schibsted
 4. NorgesGruppen
 5. PwC

Klatrere økonomi

 1. Schibsted Media Group
 2. Sopra Steria
 3. Aker BP
 4. Ringnes
 5. Danske Bank

Rangeringen økonomi

 1. DNB
 2. Innovasjon Norge
 3. Google
 4. Forsvaret
 5. Sparebank 1
 6. Aker Solutions
 7. Utenriksdepartementet
 8. PwC (PricewaterhouseCoopers)
 9. Microsoft
 10. Schibsted Media Group
 11. Tine
 12. Deloitte
 13. NAV
 14. McKinsey & Company
 15. Sopra Steria
 16. Finansdepartementet
 17. KPMG
 18. L'Oréal Group
 19. Aker BP
 20. Coca-Cola European Partners Norge
 21. IKEA
 22. Visma
 23. Helsedirektoratet
 24. Statkraft
 25. Boston Consulting Group (BCG)
 26. Finanstilsynet
 27. Nordea
 28. SAS
 29. Nordic Choice Hotels
 30. Danske Bank
 31. Telenor
 32. Hydro
 33. Pareto Gruppen
 34. Ringnes
 35. Rolls-Royce
 36. Reitangruppen
 37. Statens vegvesen

TOPP 3 ingeniør

 1. Multiconsult
Se hele listen

TOPP 3 IT

 1. Google
 2. Microsoft
Se hele listen

TOPP 3 jus

 1. Politiet
 2. Tingrettene
 3. Utenriksdepartementet
Se hele listen

TOPP 3 humaniora

 1. Kunnskapsdepartementet
 2. NRK
 3. Barne-likestillings og inkl.dep
Se hele listen

TOPP 3 helse

 1. Helse Sør-Øst
 2. Helsedirektoratet
 3. Folkehelseinstituttet
Se hele listen