Velg studieretning:
Topplister arrow_right

Storebrand utvikler morgendagens stjerner innen bærekraftig finans

Sunniva Bratt Slette og Ivar Harstveit Alle foto: Karoline Næss

I Storebrand har vi jobbet med bærekraft i over 25 år. Derfor blir vi ekstra stolte, men også imponerte, når det vokser frem unge næringslivsstjerner som ønsker å dytte Storebrand videre i den bærekraftige retningen. To av disse er våre dyktige porteføljeforvaltere Ivar Harstveit og Sunniva Bratt Slette, som også nylig ble kåret i Kapitals 40 under 40 kåring.

Ivar Harstveit ble nylig ansvarlig for et nytt bærekraftsfond hos Delphi Fondene i Storebrand, og ble med det Norges yngste fondsforvalter.

– Jeg søkte meg til Storebrand og Delphi-fondene da jeg alltid har drømt om å jobbe med aktiv forvaltning. Jeg ønsket å utvikle meg videre og har fått utrolige muligheter til det i Storebrand, og jeg så på det som en stor fordel å jobbe i det som er Norges største private kapitalforvalter.

For Ivar har aksjeinteressen fulgt han hele veien, og det gikk fra interesse til hobby, hobby til deltidsarbeid ved siden av studiene, og så til karriere i Storebrand. Blant annet startet Ivar ved siden av studiene på BI et investeringsselskap med noen kamerater. Der satset de oppsparte midler og deler av studielånet, og selv om de fikk noen gode lærepenger underveis, endte de godt i pluss.

– Å jobbe i Storebrand er vært svært spennende, og ikke minst lærerikt. Det jeg liker best med jobben er å kunne fordype meg i nye investeringstrender, samt bli kjent med en rekke selskaper og sektorer.

Og selv om han nå forvalter et fond på flere hundre millioner, lever han godt med det store ansvaret som følger med å være ung fondsforvalter.

– I rollen som analytiker hos oss får du ansvar veldig tidlig, og man har dyktige kollegaer å støtte seg på. Etter hvert kan man også få muligheter videre inn i andre roller, som for eksempel kan innebære forvalteransvar.

Jakter fremtidens vinnere

Sunniva Bratt Slette jobber i Team Solution i Storebrand kapitalforvaltning og er fondsforvalter for bærekraftsfondet Storebrand Fremtidens Byer. Dette temaet har interessert henne lenge før hun begynte i stillingen hos oss. Her jobber hun med å flytte kapital over i det vi kaller løsningsselskaper, altså selskaper som jobber med å løse ett eller flere av FNs bærekraftsmål.

Sunniva er også å finne på Kapitals 40 under 40 liste.

– Da jeg studerte på NTNU kom jeg over en artikkel om elektriske busser i Korea som ladet mens de kjørte. Jeg tenkte "dit må jeg dra!", og jeg lærte mye på ett års utveksling der. Vi har ikke alle svarene i Norge, og derfor må vi se hva andre land gjør også.

Valgte Storebrand på grunn av bærekraft

Sunniva sier hun er utrolig glad for å jobbe som fondsforvalter i Team Solutions. Her jobber hun med å gi kundene både god avkastning, samtidig som at pengene hun forvalter skal bidra til å dytte verden i en mer bærekraftig retning.

– Storebrand ligger i verdenstoppen på bærekraft. Jeg så at min erfaring og mine interesser kunne komme til nytte, og at jeg kunne jobbe med andre som brenner for akkurat det samme som meg. Samtidig er Storebrand et bunnsolid selskap å jobbe i hvis man vil bidra til et viktig samfunnsoppdrag, ønsker faglige utfordringer og samtidig vil bli del av en bedriftskultur med fokus på kontinuerlig læring.

Porteføljen hennes ble etablert i 2018, men gjort om til et eget fond tidligere i år etter at hun oppnådde høy avkastning med sine bærekraftige investeringer. Nå forvalter hun altså flere hundre millioner kroner gjennom fondet Storebrand Fremtidens Byer. Og selv om det er hun som er forvalter av fondet, er Sunniva tydelig på at hjelpen fra dyktige kolleger kommer svært godt med.

– Jeg har utrolig inspirerende kolleger rundt meg, og det er et privilegium å ha så mange dyktige medarbeidere jeg kan sparre med. Det er rett og slett kjempestas å få forvalte et så spennende fond som Storebrand Fremtidens Byer på vegne av våre kunder, avslutter hun.


Fakta om Sunniva og Ivar

Sunniva Bratt Slette (31 år)

 • Fondsforvalter for "Storebrand Fremtidens Byer."

 • Startet i Storebrand i 2017 som bærekraftsanalytiker i Storebrand kapitalforvaltning sitt team for bærekraftige investeringer

 • Har en master i industriell økonomi med fokus på energi og miljø fra NTNU og Ajou University i Sør-Korea.

 • Har tidligere jobbet i NTNU Bærekraft, med spisskompetanse i klimafinans og bærekraftig byutvikling

Ivar Harstveit (28 år)

 • Er porteføljeforvalter for Delphi Green Trends siden 2021

 • Startet som analytiker i Storebrand for Delphi-fondene i 2019

 • Jobbet som revisormedarbeider innen eiendom, finans og industri i PwC mellom 2018-2019

 • Var deltidsansatt aksjemegling og aksjeanalyse i Pareto Securities AS mellom 2015-2017

 • Har tatt utdanningen sin ved Handelshøyskolen BI, med Bachelor i økonomi og administrasjon fra 2013-2016 og Master i finans 2016-2018.


TOPP 3 økonomi

 1. DNB
 2. Innovasjon Norge
 3. Google

Bransjebeste

 1. DNB
 2. McKinsey & Company
 3. Schibsted
 4. NorgesGruppen
 5. PwC

Klatrere økonomi

 1. Schibsted Media Group
 2. Sopra Steria
 3. Aker BP
 4. Ringnes
 5. Danske Bank

Rangeringen økonomi

 1. DNB
 2. Innovasjon Norge
 3. Google
 4. Forsvaret
 5. Sparebank 1
 6. Aker Solutions
 7. Utenriksdepartementet
 8. PwC (PricewaterhouseCoopers)
 9. Microsoft
 10. Schibsted Media Group
 11. Tine
 12. Deloitte
 13. NAV
 14. McKinsey & Company
 15. Sopra Steria
 16. Finansdepartementet
 17. KPMG
 18. L'Oréal Group
 19. Aker BP
 20. Coca-Cola European Partners Norge
 21. IKEA
 22. Visma
 23. Helsedirektoratet
 24. Statkraft
 25. Boston Consulting Group (BCG)
 26. Finanstilsynet
 27. Nordea
 28. SAS
 29. Nordic Choice Hotels
 30. Danske Bank
 31. Telenor
 32. Hydro
 33. Pareto Gruppen
 34. Ringnes
 35. Rolls-Royce
 36. Reitangruppen
 37. Statens vegvesen

TOPP 3 ingeniør

 1. Multiconsult
Se hele listen

TOPP 3 IT

 1. Google
 2. Microsoft
Se hele listen

TOPP 3 jus

 1. Politiet
 2. Tingrettene
 3. Utenriksdepartementet
Se hele listen

TOPP 3 humaniora

 1. Kunnskapsdepartementet
 2. NRK
 3. Barne-likestillings og inkl.dep
Se hele listen

TOPP 3 helse

 1. Helse Sør-Øst
 2. Helsedirektoratet
 3. Folkehelseinstituttet
Se hele listen