Velg studieretning:
Topplister arrow_right

Svært global og samtidig veldig lokal

Chemical Compliance Officer Brianna Mantynen og Regional Finance Controller Johan Brunberg (Foto: Line Slotnæs)

Du skal lete lenge for å finne et selskap i en mellomstor norsk by som er like globalt som Jotun.

Vi har tatt en prat med kanadiske Brianna og svenske Johan, som begge jobber ved Jotuns hovedkontor i Sandefjord. De er begge to gode bevis på at virksomheten er svært internasjonal.

- Jeg jobber med etterlevelse knyttet til de kjemiske råvarene vi bruker i produktene våre, forteller chemical compliance officer Brianna Mantynen.

Med studier i både biologi og jus er hun godt skodd for å sikre at Jotun følger lover og regler i de over 100 landene Jotun er til stede.

- Det finnes ikke felles regler på tvers av alle disse landene, fortsetter hun, så min jobb er å sikre at vi etterlever de ulike standardene i hvert land.

Også svenske Johan Brunberg, som har stillingen som Regional Finance Controller, jobber internasjonalt.

- I tillegg til Skandinavia, har jeg nettopp fått utvidet området jeg jobber med til å inkludere Vest-Europa, forteller han. Jeg støtter ulike forretningsområder med analyser knyttet til kostnader og inntekter. Kall meg gjerne en excel-geek, ler han.

Johan er en selverklært Excel-geek

The Penguin Spirit
Den internasjonale tilstedeværelsen i Jotun har bidratt til et arbeidsmiljø som kan beskrives som veldig åpent og støttende.

- Når kolleger har ulik bakgrunn, blir man fort veldig åpen for andre perspektiver, fortsetter Johan. Man blir dermed sett og verdsatt på en helt egen måte.

- Jeg vil også si at folka her er veldig støttende og veldig ivrige på å hjelpe, legger Brianna til. Alle er villige til å svare på spørsmål, de tar seg tid til å hjelpe.

Arbeidsmiljøet er med andre ord preget av det Jotun kaller «The Penguin Spirit», etter pingvinen i logoen. Johan forklarer hva som legges i det:

- På samme måte som pingvinflokken tar vare på hverandre, både som individer og gruppe, så tar vi vare på hverandre. Det ligger i kulturen vår.

Å sette sitt preg
Noe av det fine med å male en vegg, er at det raskt gir synlige resultater. I Jotun snakker man også om «make your mark», å sette sitt preg på selskapet. For Brianna og Johan betyr det ulike ting.

- For meg betyr det først og fremst å bidra til at vi skaper nye produkter for det globale markedet langt mer effektivt, sier Brianna, ved at nødvendig informasjon om de kjemiske råvarene er tilgjengelige for alle.

- Jeg liker å jobbe med ting i et langsiktig perspektiv, forteller Johan. Jeg har blant annet vært med på utviklingen av et nytt CRM-system for selgerne som Jotun vil ha nytte av i mange år fremover. Og litt som Brianna, har jeg også en kongstanke om å skape et dashboard som tilgjengeliggjør all den informasjonen vi sitter på her i selskapet.

Gode grunner til å velge Jotun som arbeidsplass
Hva er så de beste argumentene for å velge Jotun som arbeidsgiver? Vi lot Johan og Brianna prøve å oppsummere med noen få ord.

- For meg er det først og fremst at Jotun bryr seg om meg som medarbeider, altså pingvinspiriten, sier Brianna. Nummer to er at du jobber helt i front av utviklingen i bransjen vår, både når det kommer til teknologi og produktutvikling.

- Jeg vil trekke frem det internasjonale tilsnittet vi har, legger Johan til, og at det er med base i Sandefjord er litt ekstra gøy. Så må jeg nesten få lov til å nevne utsikten – den slår du ikke. Vi er en kjapp svipptur fra stranden her nede, der flere kolleger innimellom tar morgenbad sammen. Jeg tviler på at du kan det ved mange andre internasjonale hovedkvarter.

TOPP 3 økonomi

 1. DNB
 2. Innovasjon Norge
 3. Google

Bransjebeste

 1. DNB
 2. McKinsey & Company
 3. Schibsted
 4. NorgesGruppen
 5. PwC

Klatrere økonomi

 1. Schibsted Media Group
 2. Sopra Steria
 3. Aker BP
 4. Ringnes
 5. Danske Bank

Rangeringen økonomi

 1. DNB
 2. Innovasjon Norge
 3. Google
 4. Forsvaret
 5. Sparebank 1
 6. Aker Solutions
 7. Utenriksdepartementet
 8. PwC (PricewaterhouseCoopers)
 9. Microsoft
 10. Schibsted Media Group
 11. Tine
 12. Deloitte
 13. NAV
 14. McKinsey & Company
 15. Sopra Steria
 16. Finansdepartementet
 17. KPMG
 18. L'Oréal Group
 19. Aker BP
 20. Coca-Cola European Partners Norge
 21. IKEA
 22. Visma
 23. Helsedirektoratet
 24. Statkraft
 25. Boston Consulting Group (BCG)
 26. Finanstilsynet
 27. Nordea
 28. SAS
 29. Nordic Choice Hotels
 30. Danske Bank
 31. Telenor
 32. Hydro
 33. Pareto Gruppen
 34. Ringnes
 35. Rolls-Royce
 36. Reitangruppen
 37. Statens vegvesen

TOPP 3 ingeniør

 1. Multiconsult
Se hele listen

TOPP 3 IT

 1. Google
 2. Microsoft
Se hele listen

TOPP 3 jus

 1. Politiet
 2. Tingrettene
 3. Utenriksdepartementet
Se hele listen

TOPP 3 humaniora

 1. Kunnskapsdepartementet
 2. NRK
 3. Barne-likestillings og inkl.dep
Se hele listen

TOPP 3 helse

 1. Helse Sør-Øst
 2. Helsedirektoratet
 3. Folkehelseinstituttet
Se hele listen