Velg studieretning:
Topplister arrow_right

Om Fremtidsbedriftene

Fremtidsbedriftene presenterer resultatene fra Norges største undersøkelse blant studenter og yrkesaktive av Norges mest attraktive arbeidsgivere.

Lister med de mest attraktive arbeidsgiverne

En sentral del av undersøkelsesresultatene er rangeringslister over de mest attraktive arbeidsgiverne innen hver målgruppe.

Respondentene i undersøkelsen velger først de arbeidsgiverne de er mest interessert i, og velger deretter fra en gitt liste sine fem foretrukne arbeidsgivere. Universum utarbeider en liste over de mest relevante arbeidsgiverne i de respektive bransjene og næringene basert på deres tilstedeværelse i markedet, rekrutteringsnivå og employer branding innsats, samt vurderinger fra fjorårets liste. Respondentene har også mulighet til å legge til arbeidsgivere selv hvis de ikke allerede er med på listen. Disse arbeidsgiverne vil senere bli nominert til å vises på listen for neste års undersøkelse.


Vekting

Datamaterialet gjenspeiler den totale befolkningen av studenter så mye som mulig. Vår datainnsamlingsmetode med faste mål basert på studieområder og utdanningsinstitusjoner skaper grunnlaget for dette.

For å levere så pålitelige data som mulig til landets arbeidsgivere og studenter og for å sikre at fordelingen av svarene er så realistisk som mulig, veier vi innkommende svar på hvordan hele befolkningen er distribuert. Dette betyr at hvis en institusjon har 15% av alle studenter i Norge, men er representert med 18% i vårt materiale, blir svaret fra denne institusjonen veid til 15%. Dette betyr at ingen utdanningsinstitusjoner er overrepresentert i forhold til den totale befolkningen.