Chatbot: Ruoka-apuri

Tiimi: Anne Saloranta/Yle, QVIK Oy
Julkaistu 1.9.2017

Nuoret eivät enää juurikaan lataa appeja. Kulttuurin lisäksi syynä on yksinkertaisesti se, että heidän kännyköidensä muisti on täynnä. Sen sijaan Chat käyttöliittymänä on heille varsin luonteva tapa kommunikoida muiden ihmisten ja tietokoneiden/keinoälyn kanssa. Se ei myöskään kuormita samalla tavalla päätelaitteita.

Suomessa chatbotteja on vielä verrattaen vähän, mutta esimerkiksi Aasiassa kaikkien asioiden hoitaminen esimerkiksi WeChat-alustalla on varsin yleistä eikä enää mikään ainoastaan nuorten villitys. On jo esimerkkejä siitä, että mikäli et myy tuotettasi WeChatissä, ihmiset eivät sitä enää.

 

Mitä lähdimme kokeilemaan?

Teimme demon, jolla voidaan kokeilla ja havainnollistaa sitä logiikkaa, jolla chatbot voi toimia.

Visiona oli, että lähdemme kokeilujen kautta kehittämään keinoälyä, joka vastaa viesteihin ja suosittelee ruokaa juuri kotoa muuttaneille nuorille.

Ruoka-apuri suosittelee kokattava kerran päivässä. Ajankohdan voi päättää itse.

Se oppii erikoisruokavaliot ja ruokakuntien koot. Ruoka-apuri löytää vain lempiruokasi ja kehittyy siinä jatkuvasti. Tämän lisäksi se toimii myös toiseen suuntaan: palvelee pyydettäessä.

Ennen kaikkea Ruoka-apuri on hyvä tyyppi.

 

Miten?

Käytännössä kyseessä on keinoäly joka vastaa viesteihin ja kysymyksiin ja tällä tavoin auttaa eteenpäin tai ratkaisee tarpeita.

Tässä vaiheessa kyseessä on demoversio, joka ei vielä opi ja dialogin on kirjoittanut kohderyhmään kuulumaton henkilö.

Voit kokeilla Ruoka-apurin demoa täällä: http://facebook.com/ruokaapuri

 

Mitä opimme

Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että jos asian voi tehdä jossain muualla helpommin tai paremmin, se tehdään siellä. Chatbottia ei kannata rakentaa siinä toivossa, että se itsessään houkuttelisi käyttämään tai joku valitsisi sen yli kätevämpien tapojen. Kannattaa liikkua poispäin erityisesti siitä ajatuksesta, että chatbot olisi minihakukone Messengerissä. Haku hoituu jatkossakin luultavasti näppärämmin googlaamalla tai kysymällä kännykän assistentilta.

Isoin uusi havainto kokeilussamme oli, että parhaimmillaan botit mahdollistavat myös notifikaatioiden virtaan mukaan pääsemisen. Bottien kannattaisi perustua rikkaille notifikaatioille, jolloin virrasta ei tarvitse poistua minnekään vaan bottia voi käyttää suoraan lukitulta ruudulta.

Tämä ei kuitenkaan ole mikään helppo rasti. Säännöllinen käyttö, etenkin notifikaatioiden puolelle pääseminen, edellyttää sellaista tarvetta että se kohtaa käyttäjän henkilökohtaisella tasolla tai on todella koukuttava. Pelillisyys saattaisi auttaa tässä.